Agrifirm Exlan


Vertrouwd adviseur van boeren

Een verantwoorde voedselketen voor toekomstige generaties vraagt om boeren en telers van morgen. Om ondernemers die de veranderende vraag van consumenten begrijpen. Die inspelen op wijzigingen in wet- en regelgeving. En die inzetten op de transitie naar meer duurzame vormen van landbouw. Ben jij zo'n agrarisch ondernemer? Dan staan wij, specialisten van Agrifirm Exlan, voor je klaar.  We adviseren en nemen werk uit handen, zodat jij als ondernemer in de dynamische agrarische sector het beste uit jezelf en je bedrijf kunt halen.

Ze kennen het boerenbedrijf van binnenuit..,

Advies op maat van ervaren specialisten

Exlan is onderdeel van de Coöperatie Agrifirm. Daardoor kennen wij de uitdagingen van de agrarische sector als geen ander. Met onze verschillende adviesteams sluiten we aan op de specifieke adviesbehoeften die je als agrarisch ondernemer hebt.

Toekomstbestendig advies

In de agrarische sector volgen de ontwikkelingen elkaar snel op. Wij volgen die ontwikkeling  voor je op de voet. Dankzij meer dan 10.000 aangesloten boeren en 3.000 Agrifirm collega's wereldwijd zijn wij in staat actuele kennis en beproefde innovaties in onze advisering te verwerken. 

Op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in voor de e-mailnieuwsbrief die wij maandelijks versturen. Wanneer de actualiteit daar aanleiding toe geeft versturen we een extra editie. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. 

Contact

Boer jij ook voor toekomstige generaties? En kun je daarbij wel wat hulp gebruiken? Neem dan contact met ons op. Bij Exlan combineren we kennis van actuele ontwikkelingen met meer dan honderd jaar ervaring met de agrarische sector. Kennis en ervaring die we graag met je delen.
Je kunt ons bereiken door te bellen naar 088 488 29 29 of door een mail te sturen naar exlanadvies@agrifirm.com

 

_Gif Exlan VAVB tbv flexmail.gif

Nieuws

Mogelijkheden extern salderen verruimd

26 mrt 2024

De Raad van State heeft op 14 februari jongstleden een uitspraak gedaan over de voorwaarden bij extern salderen. Tot op heden liepen alle toestemmingen stuk op het 'additionaliteitsvereiste’ . In deze uitspraak bleef de vergunning echter overeind.

Eco-activiteiten Weiden

26 mrt 2024

De voorwaarden voor de eco-activiteiten ‘weiden’ zijn bekend gemaakt. Per activiteit geldt o.a. een minimaal aantal uren beweiden en een maximaal aantal melkkoeien per hectare huiskavel.

Rustgewas als hoofdteelt

26 mrt 2024

Heb je landbouwgrond die bestaat uit zand- en lössgrond, dan teel je één keer in de vier jaar een rustgewas. Het doel van deze maatregel dat het goed is voor de kwaliteit van water en bodem.

Precisiebemesting en precisiegewasbescherming

26 mrt 2024

Precisiebemesting en precisiegewasbescherming zijn activiteiten die in 2024 ingezet kunnen worden voor de eco-regeling uit het Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB).

Kaartlagen bufferstroken en sloten

26 mrt 2024

In Mijn percelen zie je de vernieuwde kaartlagen Waterlopen en Bufferstroken. Deze kaartlagen zijn aangepast in samenwerking met de waterschappen en komen nu meer overeen met de werkelijkheid.

Bufferstroken in 2024

26 mrt 2024

Bufferstroken zijn stroken landbouwgrond, grenzend aan waterlopen, waarop speciale regels van toepassing zijn. In dit artikel lees wat die regels voor 2024 zijn.

Fosfaatdifferentiatie

26 mrt 2024

Tot en met 15 mei kan fosfaatdifferentiatie worden aangevraagd tijdens het invullen van de Gecombineerde Opgave. In dit artikel zetten we de voorwaarden op een rij.

4% niet-productief bouwland- wat weten we nu

25 mrt 2024

Vanaf 2024 is het verplicht om 4% van je bouwland niet-productief te laten. Doe je mee aan de eco-regelingen of het ANLB? Dan kan niet-productieve grond gevolgen hebben voor je vergoedingen.

Gecombineerde Opgave staat open

25 mrt 2024

Sinds 1 maart is het mogelijk de Gecombineerde Opgave in te vullen. Het invullen kan tot en met 15 mei. Start daarom op tijd!

SDE++ 2024 aangekondigd

08 mrt 2024

De Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++) wordt in september weer opengesteld. Dit jaar is er nog meer budget beschikbaar: € 11,5 miljard euro.

Ons aanbod

Goed boeren, beter boeren

In de serie Goed boeren, beter boeren gaan we in gesprek met boeren die kansen grijpen. Echte ondernemers. Lees hier hun inspirerende verhalen.

Uitspraak op het erf

In de serie 'Uitspraak op het erf' bespreken de juristen van Exlan recente gerechtelijke uitspraken. Wat betekenen die uitspraken voor de gang van zaken op en om het boerenerf?

31 jan 2023

Stikstofscan: weten waar je staat

Nu de stikstofplannen steeds concreter worden is het belangrijk te weten waar je met je bedrijf staat. Kom je daar zelf niet uit? Dan kan de stikstofscan jou helpen.

Bouwkundig tekenwerk

Wij helpen u graag met het bouwkundig tekenwerk wat nodig is voor de aanvraag van uw (ver)bouwplannen of vergunning.

31 jan 2023

Natuurvergunning: de basis voor je bedrijfsvoering

Nu de stikstofplannen steeds concreter worden, is het belangrijk te weten waar je met je bedrijf staat. Om daar achter te komen begin je bij je vergunning.

20 okt 2022

Exlan ontwerpt Europese stal in China

Met de ontwikkeling van een innovatief, verantwoord en diervriendelijk groeimodel voor varkenshouderijen in China geeft Agrifirm concreet invulling aan haar missie van ‘een verantwoorde voedselketen voor toekomstige generaties’.

Bedrijfsontwikkeling: woningen van idee tot oplevering

Bouw aan jouw toekomst als agrariër. Van het bouwplan, ontwerp en vergunningen tot bestek, aanbesteding, bouwbegeleiding en oplevering: Exlan Advies zorgen dat het hele proces soepel verloopt.

31 jan 2023

Latente ruimte: dit kun je ermee

Latente ruimte. Wanneer heb je dat? En wat kun je ermee? Om te weten wat je met mogelijk latente ruimte op jouw bedrijf kunt doen is het belangrijk te weten hoe die ruimte is ontstaan.